Finansiera ditt husbygge

Har du funderat på om du ska bygga ett eget hus, istället för att köpa ett som redan är färdigbyggt? Så spännande! Att bygga sitt eget hus är en uppgift som kräver otroligt mycket planering, men när det väl är klart kommer man känna sig mer stolt än någonsin.

Kostnader för husbygge

Som du troligtvis redan är medveten om så kommer ett husbygge att kosta dig mycket pengar. Det spelar ingen roll om du har nära kontakt med bygghandeln nere på hörnet, om du ska göra allt själv eller om du ska anlita en hantverkare till olika typer av moment. Det har heller ingen betydelse om du har egna verktyg. Visst kommer du att kunna spara in en del pengar på detta, men i slutändan är det ändå en stor kostnad som du behöver räkna med. Av denna anledning är det viktigt att du planerar husbygget väldigt noga och att du ser till att ha en buffert som täcker upp.

Ett vanligt misstag är att man beräknar ett mindre belopp än vad man egentligen kommer att behöva eller att man köper exakt den mängd material som man kommer att använda sig av. Räkna gärna på att du kommer behöva 30 % mer än vad du önskar att husbygget ska kosta dig.

Finansiera ditt projekt

Det finns flera sätt att gå tillväga på för att finansiera sitt projekt att bygga ett hus. Ska du bygga ett hus som kommer användas till företag kan Capcito hjälpa dig med ett företagslån. Ska du däremot använda huset privat så är det andra låneformer som du får använda dig av. Att finansiera husbygget med ett lån är det absolut vanligaste, just eftersom det kräver så höga summor. På marknaden finns det mängder med bra långivare som man kan använda sig av och som dessutom ger svar på ansökan direkt.

Naturligtvis kan du även finansiera på andra sätt, t.ex. genom att själv spara ihop pengarna som behövs eller ta hjälp av vänner och familj. Att spara ihop pengarna är naturligtvis det bästa alternativet, även om det tar längre tid, eftersom du då slipper de räntor och avgifter som ett lån kommer med. En kombination av de två ovanstående alternativen är också ett bra tillvägagångssätt. Försök att spara ihop så mycket pengar som det bara är möjligt och använd dig av ett lån för att täcka upp för den sista biten (eller för oförutsedda utgifter under arbetets gång).

Innan du ansöker

Innan du ansöker om ett lån är det bra att räkna ut de ungefärliga kostnaderna för ditt husbygge. Räkna in all form av material som du kommer att behöva, inredning om så krävs och glöm inte bort kostnader för att anlita en hantverkare för VVS och el. Räkna även in kostnader för inköp av verktyg som du kommer behöva.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *