Omvandla en ladugård till bostad

En av de populäraste trenderna inom hem och hus de senaste åren har varit att omvandla ladugårdar till bostäder. Det som tidigare verkade som en ogenomförbar idé har nu blivit hett bland bostadsjägare. Fördelarna med att använda ladugården som hem är många. Takhöjden är kanske det mest uppenbara liksom ytan som helhet. Dessutom står många ladugårdar oanvända till skillnad från vanliga bostäder som har exploderat i pris. Om du funderar på att göra om en ladugård till beboligt hus bör du dock gå igenom några viktiga punkter först. Annars riskerar du att ge dig in i ett projekt som kostar mycket tid och pengar utan att du får en belöning i slutet.

En viktig punkt som alla husbyggare och renoveringsintresserade personer bör ta hänsyn till är ladugårdens läge. Visst kan det verka som en romantisk idé att göra om en ladugård till bostad ute på en avskild bondgård långt till närmaste affär, men det kan snart bli påfrestande att behöva åka långt till skola, jobb eller matbutik dagligen. Om du planerar att sälja vidare ditt husprojekt när det är färdigt är läget ännu viktigare att ta hänsyn till. Ett bra läge är värt många tusenlappar när det kommer till försäljningen medan ett dåligt läge drar ned priset rejält. Det är inte bara närheten till bekvämligheter som avgör. Om ladugården ligger bredvid en högljudd väg eller en pappersfabrik kan det också påverka storleken på buden.

Stone and timber-frame oast house interior, Leominster, Herefordshire, England.

När du köper ett hus eller en fastighet är det förstås alltid viktigt att kontrollera skicket och kvalitén, men det är av extra stor vikt när det kommer till ladugårdar. Eftersom ladugårdar normalt inte har använts som bostäder för människor tidigare har det inte heller funnits samma kvalitetskontroll. Det gör att det kan finnas större brister i alltifrån isolering till material i tak och väggar. Var noga med att kalkylera in alla förbättringar som behöver göras i din budget för att undvika att du upptäcker sådant sent i projektet. När ditt hus är klart och det är dags att inreda det är chansen nämligen stor att du vill ha utrymme i budgeten för sådant som köksutrustning och badkar.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *