Välj tapeter till ditt hus

När du bygger ett nytt hus från grunden ska du inte bara välja tapeter till ett rum utan till samtliga i huset. En vacker och trivsam tapet kan förändra ett helt rum utan att du behöver anstränga dig. Med rätt tapeter slipper du även lägga så mycket energi på tavlor. Vissa rum brukar vara lite viktigare än andra eftersom vi spenderar mer tid här. Det är främst sovrummet, köket och vardagsrummet som vi tänker på.

Anlita en seriös tapetserare

Det går förstås att tapetsera själv men eftersom det är ett helt hus det rör sig om kommer du förmodligen vilja anlita någon. Därför är det viktigt att anlita en firma som du känner dig 100 % trygg med. Ett exempel på en bra tapetserare på Södermalm är K3 måleri som gärna hjälper dig med alla rum i huset. Deras experter kan ge dig rådgivning om vilken färg eller vilka mönster som passar om du känner dig lite osäker. De gör också ett professionellt och hållbart arbete som du kan känna dig nöjd med.

Så här ska du tänka kring tapeter i sovrummet

Sovrummet är platsen där vi återhämtar oss efter långa arbetsdagar och där vi finner ro. Detta ska avspegla sig i de tapeter vi väljer. Välj en harmonisk och lugn färg som du tycker om. Fundera på om du vill ha en minimalistisk stil eller om du föredrar lite mer romantiska intryck. Det rekommenderas ofta att satsa på gröna eller blå toner i sovrummet eftersom det anses vara väldigt avslappnande färger. Bestäm först vad du vill ha för tema eller känsla i sovrummet och välj tapeter efter detta.

Rätt tapeter för vardagsrummet

Vardagsrummet är ett rum med mycket liv och rörelse. Det brukar fungera både som tv-plats, matplats och lekrum, bara för att nämna några exempel. Därför kan det vara en fördel att välja en ganska neutral tapet som passar till det mesta. Då spelar det ingen roll vilka möbler och gardiner du väljer i rummet. Dessutom kan du ändra om utan problem om du skulle tröttna. Om du tycker det blir för tråkigt med en färg kan du även våga dig på en fondvägg på en av de mindre väggarna.

Så får du köket att sticka ut

Köket är också en naturlig samlingsplats för hela familjen och tapeten ska ge en känsla av att man vill stanna kvar i rummet. Om du har små barn är det en god idé att välja en tapet som går att torka av flera gånger. Det blir ju lätt spill och kladd vid middagen. Köket är en plats där du gärna kan våga dig på en mönstrad tapet om du känner för det. En blommig tapet är till exempel perfekt om du vill ha en lantlig känsla i köket.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *